top of page
Search

ANA MARIA PĂTRU - premiul DIASPORA 2024

”Sunt o voce dintre voi”

Ana Maria Pătru, președinta Asociației Women for a Better Society, a primit  „PREMIUL DIASPORA 2024”  din partea reprezentanților românilor din diaspora, în cadrul unui eveniment avut loc în Spania, la Madrid.


Premiul Diaspora 2024 mă onorează și mă responsabilizează, în același timp. Este o recunoaştere şi o apreciere a eforturilor noastre, dar este și o încurajare pentru a continua să milităm pentru egalitate și dreptate.


Mă adresez vouă, nu doar ca președinta unei asociații care susține solidaritatea și puterea femeilor, ci ca o voce dintre voi, ca o inimă care bate la unison cu a voastră. „Premiul Diaspora 2024”, dincolo de a fi o recunoaștere a luptei mele personale, este, mai presus de toate, un omagiu adus fiecăreia dintre voi, femeile curajoase, care ați trecut prin suferințe și provocări și ați reușit să le depășiți cu forță și demnitate.


Stiți ce sunt obstacolele pe care le-ați depășit? Dovada că sunteți puternice, capabile și demne de toată admirația. În fiecare dintre noi zace o forță nemăsurată, o capacitate de a depăși și de a transforma, de a construi și de a inspira.


Vreau să știți că, împreună, suntem mai puternice decât am putea crede. Solidaritatea și sprijinul reciproc sunt cele mai puternice arme ale noastre în lupta pentru un viitor mai fericit, pentru noi și pentru generațiile care vin după noi.

În momentele de îndoială, amintiți-vă că nu sunteți singure. Suntem o comunitate, un cor de voci care refuză să fie redus la tăcere”, a spus Ana Maria Pătru în discursul său, la primirea premiului Diaspora 2024.



În timpul vizitei la Madrid, Ana Maria Pătru, alături de reprezentanții FADERE Federația Asociațiilor de Români din Europa și ai Asociației Women for a Better Society, a avut întâlniri cu reprezentanții primăriilor unde există comunități mari de români. Împreună au analizat pașii pe care Spania i-a făcut în apărarea drepturilor femeilor.


La întâlnirea ce a avut loc, la data de 9 martie, cu membrii comunității românești din Spania, Ana Maria Pătru a povestit umilințele și suferințele prin care a trecut timp de 7 ani, într-un proces deschis printr-un abuz, arătând că femeile au resorturi să învingă orice obstacol.

A fost o demonstrație a solidarității fără granițe: împreună, membrii diaspora și asociațiile pot realiza lucruri importante pentru femeile românce.




36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page